top of page

Isidoor Wens

Solo Expositie ' Roots'

9 februari t/m 10 maart 2020

Isidoor Wens
Isidoor Wens

Roots  

 

Reizen naar mijn Saamakka roots laadt me met energie die vibreert door mijn innerlijke gevoelens. Een zoektocht naar mijn stam, de boom die mijn eigenheid symboliseert. Dit brengt mij tot de wortels, zichtbare en onzichtbare wegen die een tastbare verbinding vormen waarlangs ik mijn weg baan op zoek naar mijn roots!

Door het verschil tussen hetgeen ik verwachtte, gezien vanuit mijn perspectief en hetgeen ik daadwerkelijk aantrof, werd het voor mij een wazige en onwennige navigatie in mijn realm. Ik kwam terecht in een onverwachts van mij vervreemde wereld. Dat confronterende besef was een gewaarwording die ik vertaal in mijn werk. Door het mythologiseren van metaforische dragers die voorkomen in de voorouderverering van mijn stam, onderzoek ik de context der dingen. 

Ik extraheer onderdelen uit de multi-gelaagde wereld die ik bewoon, door te jongleren met gedachtengangen doorweven met belevenissen uit mijn dagelijkse en gevoelsleven. Dit vertaalt zich naar een lijnenspel wat vragen stelt over verbindingen, die ik in een organische zwart witte wereld aan u toon. In de expositie ROOTS word u geconfronteerd met mijn zoektocht naar verzoening tussen mijn innerlijk bewustzijn en de realiteit van de externe context. 

 

bottom of page